Fuiyoh/Alalalan ! Malaysia: Gothic Malaysia!!

.

Kami Sudah Berpindah

PERHATIAN!



Buat Duit Dengan Google!Bukan Skim Cepat Kaya!


Klik Disini!
.Dapatkan 1Juta Pelawat Secara Percuma Ke Blog/Web Anda
Click Here for Free Traffic!






11 June 2007

Gothic Malaysia!!

Melihat perubahan zaman skrang...kadang ada baik...ada buruk...orang slalu kata...era moden nih akan memajukan kita...ya mmg betul...dari segi teknologi...ekonomi...mmg kita maju...tapi untuk nilai moral dan agama...apa dah jadi...aku berasal dari Sungai Petani Kedah...di mana satu ketika dulu...pernah dikaitkan dengan budaya Black Metal...rata2 ketika tu...aku tgk kebanyakkan adalah remaja2...tak kesah sgt...sebab aku tau...kita remaja...kebanyakannya cuba mecari identiti yang bleh dibawa...tapi bau2 nih...aku balik SP...huhu dah lama tak balik kampung katakan...

Shopping Complex yang terkenal kat situ nama dia Central Square...kalo korang nak tgk masyarakat majmuk...bleh la pegi sana...macam2 budaya ada...budaya Skin.Punk,hiphop,black metal,ska...dan baru2 nih gothic...pada pendapat korang la kan...apa sebenarnya gothic nih...aku pon tak berpa tau sgt...tapi bagi aku...aku tgk ianya bukan la satu benda yang elok...tak tau la...maybe ada dia antara pembaca fuiyoh! nih budak gothic...yang membangkang apa yang aku kata...tapi apa yang aku tau la serba sedikit...kalo tak silap...gothic nih dikatakan dengan pemujaan org yang dah mati(betul atau salah aku minta maaf)...

balik pada cita aku tadi...masa tgh jalan2 kat Central tu...aku terserempak dengan budak2 gothic...tgk rupa cam budak sekolah...maybe form1 or form2 camtu..."bukan bang,kami baru darjah 5"...huhu terkejut aku...tanya agi...fesyen apa yang korang pakai nih..."Gothic la bang..takkan abg tak tau...gothic...u know gothic"...amboi eksyen dgn aku...lesing karang...nasib baik budak2...tapi bila tanya...apa dia gothic..."Ntah...kami bukan follow sgt...cuma fesyen dia aja..."...aisey man...tak tau...tapi tau sebut gothic2...tapi makna tak tau...huh...ntah la...cuba korang pikir tu baru budak sekolah rendah...kalo dah besar...apa plak jadi nya nnt...

emo kid 1

If you look like this, watch out, because you have ruined my day.

emo kid 2

Why have you ruined my day? Because I think you suck and deserve a punch in the face for sucking. Because you’re neither what you think you are nor what you make yourself out to be.

emo kids!

You have ruined my day too.

emo kids 2

I will kick your a$$e$ when I see you.

emo kids 3

Die.

emo kids 4

You. On the left. I will kick your ass first. And last.

emo kids 6

Die.

emo kids 7

Die.

emo kids 8

Because. All. Of. You. Are. fcuking. Posers.

emo kids 9

Die.

emo kids 7

Die. Die. Die!

emo kids 8

You. Squatting. I will punch you in the eye. I promise..

emo kids 9


BODOH BETUL..BUAT MALU MALAYSIA JE@!!!!@?#$$##@$#
gothic malaysia baru lagi. pemantauan yang berterusan perlu agar sebarang pesongan budaya ini ke arah lain akan menyebabkan remaja malaysia hanyut ditelan budaya barat..

30 comments:

Anonymous said...

erm muka yg pompuan mcm laki, n muka laki cm pecah rumah. metrosexual is the way to go, and for gals, feminine is far better!

aku.shah said...

satu jerk yg aku nak taip kat diaorang....

BODOH!

wasalam....

Anonymous said...

fesyen yg xkena pada tempatnye..
for me,mmg aku minat fesyen emo-gothic ni..
tp berpada2 la nk berfesyen..
nih malaysia la weyh..
xseswai pakaian yg camtu..
nk tiru pon,sket2 dah ar..
btw,aku minat fesyen n music dia je..lain2 aku x amik tahu..

Anonymous said...

Aku nak komen gak. Ape function payung lubang2 tu??huh!! Sebagai rakyat M'sia aku rase cam malu jerk budak2 cam ni wujud kat Malaysia ni...

Anonymous said...

kelakar lak baca tulisan ko nie bro...
papehal aku mmg menyampah tgk budak2 poser nie..gaya je lebih

Anonymous said...

tu la korang..aku dah cakap.
masuk 3line.
jaga org melayu,
jgn agama.walaupun ramai yg tak amal sepenuhnya,tp kita still masih boleh belajar utk meperbaikai amalan dari yg fardhu sampai yg sunat.
jd oleh itu kita reboot semua brader2
yg x ikut ajaran islam yg sebenarnya kita ganti dgn pemimpin yg baru.
dari kalangan ulama' - ulama'
baru malaysia bebas dari ancaman asing,percayalah ckp aku!kerana aku bercapap besandarkan ckp ulama'2 yg yakin dgn Allah dan rasulNya.
DENGAN KEMBALI DAN MELAKSANAKAN ISLAM SEPENUHNYA AKAN MENGATASI KESEMUA MASALAH2.
yakinlan..hmm..

no name said...

i rase la bdk2 gothic ni mmg x tau ape 2 budaye malaysia. kalau dah still dok kat malaysia 2 wat la care budaya malaysia. ni..ntah ape2
budaye yang dorang pakai. yang herannye 2 why malay communities ramai yang mengamalkan gothic??? ape ntah yang best sangat ngan style dorang 2...isyh..pelik la care pemikiran dorang ni kan. ape2 pun i nak pesan kat dorang ni kn satu...je. ingat ALLAH k. walau d mane jue anda berade AWAS!!! ALLAH sentiase lihat segale perilaku mu... and i nak mintak maaf la kalau ade sesape yang terguris and terase ye...wassalam..

Anonymous said...

ok...aku nk bangkang!!
korg x paham apa mksd gothic sbnarnya~
mne ade geng2 gothic yg puja2 bnda lain..
diorg pown still pegang pada agama islam(bg org islam arr)
lg pown...
korg tgk pic2 kat sni...
bg boys...ade x diorg "tonjolkan" aurat???
aurat smuenyer ttp..
mne ade pkai seluar pendek...or x pkai bj...
plzz laa phm dgn gothic nie~
diorg x kaco org pown..
so TOLONGLAA..
jgn pandang serong kat gothic......

Anonymous said...

aKU BANGKANG ARRR!!!!
PLEASE JANGAN KUTUK GOTHIC LAH WOIH!!
TETAP MANUSIA JUGE..
SMUA MANUSIA ADA BT DOSA..
MACAM PUNK, SKIN N WHAT SO EVER!!

Anonymous said...

CoooLLLL!!! BUDAK SEKOLAH RENDAH TAHU APA ITU GOTHIC.NIE BRU BEZ NIH...

Anonymous said...

korang jgn cri psl..
kitorang wat leklok ni..
kitorang x kutuk korang,jgn kutuk kitorang..
aku duduk sp..
aku jmpa bnyk bdk goth kt central square..
diorang x kacau ko kn??

Anonymous said...

saya nas atas kumpulan antagonist

aku nak bangkang ape yg korang ckp kan nie... dalam blog nie bley ar kutuk2...and cube depan2???kiter x kaco korang and korang yg kaco kiter..nie ke budaya melayu?? nak kate goth masuk surat khabar?? x kluar pon?? tv??x kuar pon?? yg kuar punk and skin...tapi skin ngan kitorang united...aku bnyak budak kat sp..sp tu kecik jer...yg komen pasal goth nie..baik hati2..

kalo bley padam pasal benda nie...

aku x paham asal korang nak kaco kitorang..hidp kitorang nak dress cam ner...pkai coat tgh panas eyh?? asal korang x sound pakcik atau datok2 yg pakai coat tgh panas???

renung2 kan lar

Black Star said...

The whole lot of you malay kids. You CANNOT pull the fashion off. That's not goth either, you stupid fuckwits. That's emo. Only white people do it well. That doesn't mean emo is cool, its just bloody stupid. Emo is, and always will be stupid, regardless of whomever tries it. Please, all of you UGLY emos here, take a knife, slit your wrists.


and the rest of you here who have tried defending your kind : go sit in a corner and cry, emokid.

btw - I'm not white.

Anonymous said...

u dont know what emo means..very stupid..
haha..pity u..
loser..

Black Star said...

Really ? I don't know what emo means? That's good. Seeing as being emo instantly takes away a hundred points from your IQ, and scres with your command of English. Like you, emokid. Sit in the corner with your red tie and umbrella and cry :)

Anonymous said...

emo?...looks more like bunch of stupid half wit kids with nothing better to do to me....hello adik2 emo sekelian ...rasa2nya korang nak tak gi kenduri makcik pakcik korang dressing camtuh...kalau tak kena sesah ngan mak bapak korang saja je lah...hehehehe...atau pun ko bayangkan parents korang dress up emo/gothic(whatever lah)...aduhhh riot siut....

Anonymous said...

mampos p laa!!
jang kitorg x kaco hdp korg!!
xleh ke juz dok diam2 n wat kja sndiri??

babynerra said...

humm aku ni kureng sket pasal gothic fashion..but aku ade photoshoot tema ala2 gothic..kene la wat research..erkkk

Anonymous said...

oikkk!!aq memamg tak puas ati sapewr yg ngutuk dreeesup gothic n emo!agpon aq pon dak gothic!k!1idop gothic!1huhux

babyboo said...

hmm...gothic fesyen is cool actualy, I like their style..their dressing..about the culture, hmm...4 me..biasalah sesetengah org tak setuju dgn gothic culture nie kan..sebab kita kan tinggal kat m'sia so, ikutlah budaya m'sia...but, saya rasa taklah jadi masalah besar kalau nak dress mcm gothic nie...asalkan tak mengganggu org lain...cuma pandangan masyarakat ada yg tak setuju n ada yg setuju dgn gaya geng2 nie kan...:)

Anonymous said...

u la carikla psl dgn bdk2 gothic.
diorng tak hurt u. maybe hurt yr pandangan but who cares.
u jek kot takde life. klau u ade life u wont be bother with all this.
org malayu nak alwys nk bajet cool!

Anonymous said...

sorry to say. this is not goth.
it is emo ( following rock music and hard core punk)or harajuku (japan rock music)

goth is more subcultured. there are many types of goths. but there's only one true concept of goths and that's fair skin, black hair and black eyes or (strong contrast of thier body) thats why white people can pull it off better.

but if you like it go ahead.
just don't meet a real goth, they'll get offended.

Anonymous said...

bagi aku fesyen camni xsalah tp kena ar sesuaikan ngan persekitaran.. kalau nk gi event mna2 boleh ar pakai fesyen camni tp klu takat kuar jln2, haih.. mmg pelik nmpaknye..

Anonymous said...

Nothing much to say but here is some words from me...

Aku pernah duduk oversea,
x pernah plak jumpe makhluk separa setan cam Goth ni, fesyen Goth MEMANG LANGSUNG TAK SESUAI KAT MALAYSIA. Ape yang korang banggaand nak cakap besar sangat?

Korang tu kecil lagi, setakat Goth, tak payah la nak bangga pun. Muka semua busuk. Aku pun tau semua bebudak yang ikut ajaran barat ni semua sebab terlampau banyak masa sangat untuk melepak, malas, berangan...senang cakap, memang jenis Melayu lupa daratan.

Ape jadahnye la korang pakai baju coat dengan rambu-rambai, payung berlobang? BODOH tak rase nye kalau difikirkan dari pada pandangan bangsa lain.

Kenapa budak melayu jadi begini?
Tak pernah aku tengok anak Ah Seng atau Samy buat bende bodoh camni.

konon cakap "ape korang susah, kitorang baik, tak kacau korang, so jangan la kacau kitorang!", tapi masalah nye korang ti dah terlampau POYO TO THE MAX.

Memang GOTH POYO, BODOH, BANGANG, SUNDAL!!!! Pegila belajar rajin2, tak payah la nak bangga sangat jadi Godzilla...opss, sorry... Goth...Sakit nampak...baik aku panggil korang GEDIK!

Anonymous said...

haha
:DDD
bes!

Anonymous said...

aku bkn nk menangkan mane2 pihak tp at least jgn la suke main tuduh2 n mengata org je lebih...tgk la diri sendiri dlu...kalau tgk dr segi pakaian dh leh judge org camtu je kire hebat la gak korg setanding ngn tuhan nk menilai org camtu ye...hbs nak pakai serban putih n pegang tasbih sepanjang ms baru korg anggap bgus? korg ingat org berpakaian mcm tu takde yg perangai cam binatang? aku rase lebih dr tu pun ada gak kan? smpai ada ustaz yg rogol org la ape la...korg islam so nk cakap gune la mulut sket...jg la bangsa...korg nk berfesyen pun jgn menyimpang dr agama udah le...org nilai pd hati bukan dressing seseorg...maaf...salamx
- dari Hamba Allah

36army said...

WTF.....funny as hell.....hahahaha

penentang bangsat said...

aku mmg bntah 100% brknaan pnghinaan trhdp bdk2 goth.aku cakap sbb aku slah seorang bdk goth.aku nk tnye ko.pnh x mn2 group dlm malaysia ni dpt pujian dri dunia luar!?ko 2 yg bodoh!ko pkir dri ko bgus?!pndai2 nk komen org pnye idop.stahu aku,bdk goth kt malaysia ni x pkai duit ko untk dwang idop!aku bgga jd bdk goth.sbb aku nk prthnkn group ni.ko kalau x puas hati,bengang,ko jmpe aku!

Mrskomen93 said...

hhhmmm...ape lah yg korang bangga sangat dgn budaya2 yg mcm nie???kdg2 aku tengok org melayu ni dh mcm ape??aku tengok dkt barat tak semua org pkai mcm nie.....korang tak malu ker?????kalau dkt barat tu aku x kesah la sbb dorang bukn org islam,bukan tau ape.lagipon itu dah memang budaya dia so aku x kesah ape2 la.....ini,dkt malaysia,ngra dh mmg islam,dh blajar halal haram,tapi ish...x tau lah aku nk ckp ape...korang ni mmg x de rase malu ker???serious???tak malu ker ikut2 budaya org????dah tak de budaya sendiri sampai nk ikut2 org???ish3 kesian.....korang igt mat salleh semua suka ke korang buat mcm nie...mungkin ade sesetengah tu sukalah sbb... ye la,dorang sukalah sbb tengok org islam sekrg dh hancur musnah.itu lah omputih.tapi..............hhmmm....biasalah dh akhir zaman.Aku faham aku faham...dunia dh retak,dah goyang,otak2 korang pon mcm tu la....hhmmm.nnt kalau dh kiamat jgn pulak mnyesal...enjoy lah skrg enjoy lah puas2!!sbb enjoy korang ni bukannya lame pown...kejap je tue.......pikir2 kan lah..itu je aku nak cakap.sorry kalau ade sape2 yg x puas ati dgn perkataan2 aku....bagi aku yg penting,aku ckp bende yg betul...itu je....

Anonymous said...

You OMFG Goth/Emo retarded Motherf^cks..

You f^cks are freaks, no less..

Get a f^cking life, grow up