Fuiyoh/Alalalan ! Malaysia: Kerjaya seorang penyayi

.

Kami Sudah Berpindah

PERHATIAN!



Buat Duit Dengan Google!Bukan Skim Cepat Kaya!


Klik Disini!
.Dapatkan 1Juta Pelawat Secara Percuma Ke Blog/Web Anda
Click Here for Free Traffic!






02 February 2008

Kerjaya seorang penyayi

masa aku mengaji kecik2 dulu. ustaz aku pernah ckp
penyanyi kalau die bawak lagu yg bermesej keagamaan dia dpt pahala.
tapi kalau lagu yg lebih pada khayalan, bila mati esok, org putarkan lagu die
arwah terseksa. Wallahullam.

http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/2177767/2/istockphoto_2177767_retro_singer.jpg

Jika begitu ramai la penyanyi yg bakal terseksa kelak tidak kira tersohor atau tidak.

Pada semua ibubapa, silalah jgn galakkan anak2 jadi penyanyi

BINCANGKAN DAN BERI PENDAPAT ANDA

--------------------------------------------------------------------

Jika anda ingin mendapatkan informasi/gosip/isu semasa terbaru anda boleh melanggan secara percuma

Klik disini untuk melanggan

9 comments:

cupcakes said...

btul tu. tp skang semua berlumba2 nk jd penyanyi.. lol.

jitu said...

penyanyi wanita tempatnya neraka pasai cari nama penuh riak, menunjuk2 kalau pakai baju buka sana buka sini, penyanyi malaysia mesti shine punya cari segala macam pil khayal kalau tak percaya juga fahamilah alQuran baik-baik tak payah tanya ustaz !!! pasai ustaz pun baca dari alQuran juga

Anonymous said...

yang bestnye..ayat2 diorang tu:
"saye cari rezeki yg halal, tolong la beli yang ori...hapuskan cetak rompak"
"ape yang baik kite buat orang x pandang, tapi yang jahat sume nk tahu.."
"saya ni manusia biase..tak lari dari wat kesilapan.."
"alhamdulillah..bersyukur kerana saye bjaye memenangi anugerah ini.."

Anonymous said...

erm, sebenarnya bende tu memang betol pon..tp masyarakat kita ( khusus nya org islam)xambil peduli bende tu.. alasan nya nk ikut trend zaman skrg. yg bagusnya media kat malaysia nie mcm mengalakkan rakyatnya jd artis. cuba kira berapa byk rancangan reality tv kt malaysia nie.. mmg betol lah dunia nie nk dekat kiamat.. harap2 aku sempat be-tobat. nauzubillah.. tq

Supercalifragelisticaspialidocious said...

Korang ni semua otak sengal.... Setakat kasi pendapat kat sini, apalah pekdahnya. Gi lah bagi syarahan kat member2, adikberadik, sedaramara dan makbapak korang. Boikot majalah2 dan rancangan TV yg promosi artis2 ni. Korang cakap tak serupa bikin. Dalam diam2 korang sokong gak mereka2 ni. Otak Sengal betol. Kira2 mengata orang ni tak berdosa kot???

zidax said...

hahaha sama ja anda pun menggunakan perkataan yang kurang elok kepada orang ^^

Anonymous said...

pastu fuyoh.
ko dok sibuk nak buat band tu nak main lagu apa

Anonymous said...

Band name : Damansara Uptown

Member Since : 1/1/2008
Natasha -Keyboard/Vocal
Ikin -Bass/Vocal
Alan -Guitar
Addin -Guitar/Drum

bagitau kat ikin, penyanyi kalau die bawak lagu yg bermesej keagamaan dia dpt pahala.
tapi kalau lagu yg lebih pada khayalan, bila mati esok, org putarkan lagu die
arwah terseksa. Wallahullam.

Buat Fuiyoh, cakap tak serupa bikin. Nah! Ambik balik paku buah keras.

Anonymous said...

TAU XPA.dok sebok sgt canang org..helo..sendiri mau ingat la..kalo ko nak bt band..buat band nasyid..ade pekdah sket..ak pon lg suka