Fuiyoh/Alalalan ! Malaysia: Lagu Ultraman versi Kelantan,MURTAD?

.

Kami Sudah Berpindah

PERHATIAN!



Buat Duit Dengan Google!Bukan Skim Cepat Kaya!


Klik Disini!
.Dapatkan 1Juta Pelawat Secara Percuma Ke Blog/Web Anda
Click Here for Free Traffic!






08 February 2008

Lagu Ultraman versi Kelantan,MURTAD?



lawak ke video ni?aku rasa tidak.kenapa mesti mengharapkan bantuan dr altromen?
sedangkan tuhan mu ialah ALLAH S.W.T
kenapa mesti mengagungkan altromen drpd ALLAH??
rujuk al-baqarah: ayat 186, dan al-baqarah ayat 45...

Syirik berdoa kpd ultraman... mana aqidah kita wei...

--------------------------------------------------------------------

Jika anda ingin mendapatkan informasi/gosip/isu semasa terbaru anda boleh melanggan secara percuma

Klik disini untuk melanggan

10 comments:

Pixel3 Graphic said...
This comment has been removed by the author.
atromen taro said...

Ko ni serius sangat. Yg dia mintak tulong kat atromen tu dari diserang raksasa dan dinosaur. Mana ada pon menatang tu??? Dah dia kata atromen manusia biasa. Laklok la lu Fuiyoh. Part mana tu dia berdoa kat atromen lak??? Ni lagu gurauan jer. Ni ko cakap pasal akidah kemenda. Ikut sedap mulot ko jer. Nampak sangat kurang matang. Jgn tuduh2 org sebarangan. Ko sendiri yg berdosa.

JL Watan said...

tah laa ko ni fuiyohh...
sah sangat ko ni blum matang lg arrr...
cube laaa ko hayati bende ni btul²...
plz jgn tunjuk pandai ek...

Sepupu atromen said...

Korang jgn terpedaya. Fuiyoh saja2 nak kasi benda ni sensasi dan kontroversi. Budak2 bila tak tau apa nak buat, biasalah melalot tak tentu pasal. Memang sah dia ada harapan jadi reporter "bajingan" mcm majalah2 hiburan yg bersepah kat M'sia ni. Takde berita dia buat2 berita. Entahlah.... apa nak jadi ngan dunia skarang.

Anonymous said...

Menuduh sesama muslim itu "Murtad" tanpa usul periksa adalah sesuatu perbuatan yg boleh menyebabkan kamu menanggung dosa yg teramat berat dan besar. Sanggupkah anda memikul beban itu?? Saya sendiri tak sanggup. Anda fikirkan sendiri.... Saya hanya sekadar ingin ingat mengingatkan sesama muslim.

kelly said...

Actually lagu ni memang bodoh pon. Kalo nak diikutkan belambak lagi lagu2 yg murtad mcm genre Black Metal atau lagu omputih yg kita tak sedar. Tapi Fuiyoh takpayah la cari isu2 mcm ni. Buat menyemak je. Keep up a good work!

Fuiyoh xxx said...

Ape ke bengap dak fuiyoh ni..
Nak kata Bodoh mmg Bodoh..
2 hiburan je la wei...
Sdp mulot je ckp owg murtad...
Baek ttp mulot ko dri kumpul dosa..
kan x sal2 ko y murtad...

Ariamada said...

Video klip ni hanya untuk suka-suka tanpa menyentuh isu-isu agama. Kenapa kita tidak dapat membezakan antara hiburan dan perkara sensitif? Adalah kerana kita kekurangan ilmu. Lagu ni bodoh sebab takde isu lain yang dia nak bgtau tp belum boleh dikira murtad.Nak menuduh sesuatu itu adalah murtad kena nilai byk perkara..Kalau anda ada terbaca akhbar tahun lepas ada disiarkan dalam temu ramah dengan salah seorang tokoh agama..Jd rilekskan otak anda dan jgn mudah meletakkan hukum pada sesuatu yang kita tidak pasti.

Anonymous said...

jgn la suke2 letak ko nye hukum hakam....

Khai said...

hey come on la.. jgn kampung sangat.. huburan is huburan.. kenapa semua nak libatkan tuhan? why?

dengar lagu tu as hiburan and think about creativity.. thats all!! x payah le nak bukak hukum-hakam anda..

town sket leh bro?