Fuiyoh/Alalalan ! Malaysia: Kahwin Muda

.

Kami Sudah Berpindah

PERHATIAN!



Buat Duit Dengan Google!Bukan Skim Cepat Kaya!


Klik Disini!
.Dapatkan 1Juta Pelawat Secara Percuma Ke Blog/Web Anda
Click Here for Free Traffic!






27 May 2007

Kahwin Muda


Pertama sekali..bila korg tgk tajuk ni pon mesti korg da taw kan pasal artikel nih kan..erm tuh pown pada yang bace kosmo semalam laa….
Saje je nk kongsi ngn korg sumer la pasal tajuk nih..bgi korg sumer trend kawen muda nih baik ke xbaik…klw nk di ikutkan trend kawen muda nih makin popular di kalangan masyarakat kita buat masa ni ..di kalangan artis pon makin popular contohnya macam siti nordiana, syura, achik spin, anne ngasri, dll laaaa…sumanya kawen di usia 20 an~

Itu baru kawen, belum lagi di hitung owg yang mengikat tali pertunangan…contoh cam artis2 kita..erm Dekna AF5, Neiyl Mentor, Farah Asyikin OIAM dll laaaa…sumanya muda2 laghik…

yerla bile dipikir2kan balik pasal artikel nih…terpikir gak..yerla cm ina nih…masih muda n bakal menempuh alam perkahwinan …cm keluarga ina..mak ayah lebih gerun fikirkan anak dara dia dah makin dewasa..dah tuh mule la sibuk nak cri kn jodoh..yerla dorng takut jadik paper kat anak dara dorg..kita yang anak perempuan nih yang rungsing pasal perangai mak ayah yang xsabar2 nk kawenkan kita (bg yg perempuan laa..)

Bagi ina..time muda2 nih la nk cari pengalaman n balas jasa mak n ayah ..klw da kawen lain pulak gayanya..kita pown da de keluarga sendirik( bile da berumah tangga laa )..kan..erm xterbalas jasa mak n ayah tercinte...… Confused


jadik..pendapat kowg cam ner??okey ke x okey kawen pada usia muda…???

2 comments:

Fid said...

kawen muda
pada pendapat saya umor 20-an tu sesuai untuk kawen taklah muda sgt...tapi kalau bg lelaki better kawen setelah usia 25thn ke atas...hehehe

NoTy GiRL said...

aisey...pning tul!yg pmpn pning sb prntz suh kawin...yela..takut jdik pape yg x elok k..lgpn..bil lelaki lg sket dr pmpn...2 psl la prntz sibuk dok kawinkan ank dara msg2...tkut jdi ANDARTU!!
psl kawin mude..hm...mgkin tkut TERover..ok la 2...zmn skrg ni jdik zmn dolu2..kawin dlm usia muda..yg pntg..laki 2 mst leh kasik mkn ank dara org...