Fuiyoh/Alalalan ! Malaysia: Kasut Kulit Khinzir Bahagian 2

.

Kami Sudah Berpindah

PERHATIAN!



Buat Duit Dengan Google!Bukan Skim Cepat Kaya!


Klik Disini!
.Dapatkan 1Juta Pelawat Secara Percuma Ke Blog/Web Anda
Click Here for Free Traffic!






27 May 2007

Kasut Kulit Khinzir Bahagian 2

Seperti post aku yg lepas2..aku jumpa kasut berkulit khinir lagi...kalau nak tengok contoh kasut yang lain tengok kat sini
http://fuiyoh.blogspot.com/2007/05/kasut-kulit-khinzir.html
cuba hangpa sumer tgk price tag tu..
bole ke kasut kulit khinzir ni dijual secara open? patut ke barangan seperti ini kene ada cop halal JAKIM? kalau nak tau tgk struktur kulit tu pun dah boleh tau dah. biasanya kulit khinzir ni ada bintik 3.
berhati2 la korang sumer..
skian melaporkan.. berkhidmat utk negara..


Image
Image
Image

1 comment:

Hamba Allah said...

sebenarnya benda ni xde kaitan dengan JAKIM ke ape ke..

masalahnya undang2 kita ni..

kalau xsilap aku bab haram halal ni..dalam Akta Perihal Dagangan tahun berapa ntah

benda2 hanya melibatkan makanan dan kosmetik jer yang perlu labelling halal..

lagi satu ramai org xtau..tanda HALAL adalah satu opsyen kepada pengeluar apa2 produk..bukan benda wajib pun...

tidak menjadi satu kesalahan kalau pengeluar xnak mohon tanda halal dari JAKIM untuk labelkan pada produk diorang

tapi....kalau xmohon..tup tup ada tanda halal kat produk diorang..itu baru salah..memalsukan logo halal..

so..benda yang ada xde tanda halal xbermakna xhalal..

sebab xwajib bagi pengeluar letak label halal pada produk diorang..it just opsyen..kalau diorang nak tarik pengguna islam..letakla tanda halal...pegi jakim mohon logo halal..jakim inspect layak ke x..luluskan kalau betul2 halal..

tu jer..

ramai yan g xtahu..

macam kasut tu..xsalah pun sogo nak jual..dan xde peruntukan undang2 yang menghalang..

masalahnye pada pengguna islam macam kita la kan..