Fuiyoh/Alalalan ! Malaysia: Bersamamu TV3

.

Kami Sudah Berpindah

PERHATIAN!



Buat Duit Dengan Google!Bukan Skim Cepat Kaya!


Klik Disini!
.Dapatkan 1Juta Pelawat Secara Percuma Ke Blog/Web Anda
Click Here for Free Traffic!






24 June 2007

Bersamamu TV3


Mule2 aku layan citer ni lepas 2Aku tak pernah tengok citer tuh LAGI.... tahu apsal?

Sebab aku sakit hati... negara yg sedang mengejar Wawasan 2020 kunun nak jadi negara maju.... tapi rakyat merempat bersepah-sepah tak diambil peduli... alih-alih, suruh kita pulak yg tulung diorang!!! Abih, kerajaan yg kita pilih masa pilihanraya tuh buat hapa? buat taik mata? besarkan perut? AP?

Ini semua bukan tugas kita laaaa.... ini tanggung jawab KERAjaan!!! memberi tempat tinggal yg sesuai, pelajaran, hospital etc etc.

kenapa ada rakyat yg tak ke sekolah kerana tak cukup duit nak bayar yuran? tak dek duit nak beli baju sekolah? weyyyyy....... sedarlah sikit kengkawan oooiiii..... sekolah tuh sekolah KERAjaan. Menjadi tanggung jawab kerajaan memberi pelajaran kepada rakyatnya. Apsal orang susah pun kena bayar? bodohnya korang nih......!!!!!! apsal korang yg kena tolong orang susah tu? Wakil Rakyat dia duduk kat Banglow mewah lah...... biar dia lah tolong.....

Sedarlah rakyat Malaysia............ jgn diperbodohkan oleh TV jentera KERAjaan.........

Tapi aku tak benci rancangan 2..aku ader buat gak kategori bersamamu untuk blog aku
masuk ni

3 comments:

Anonymous said...

aku setuju ngan kau

aku..shah.. said...

kater malaysia maju ?? ko jalan jerk kat KL ni udah lerr.. banyak bangat kedai makan.. x kan masih yg adew mati kelaparan ?? pelik kann ??
atoii malaysiaa tul dah merdeka tapi nape org2 nyer masih lom merdeka?? atoii.. pikir2 kan lahh .. sebenarnyer aku dah taw benda nie lama tapia kau x taw nak bagi taw kat org cam ner.. baguih ko wat blog ko nie .. leh kongsi ngan aku.. aku pun cuma nak bg pendapat jerk.. terpulang la nak terima ker x k?? salammm

Anonymous said...

ala..amerika maju gak...lagi maju dari kiter...tp ade gak yg merempat kat bandar2 new york tu...lagi teruk dari kiter...kiter at least ade la gak cube siarkan bende2 ni supaye kite rakyat leh simpati dan same2 tlg menolong..bukan gi marah kat kerajaan..kerajaan dah buat ape yg patut dah..nak wat ape lagi??nak kasi 1 juta setiap org miskin supaye diorang tak miskin dah??pikirkanlah...