Fuiyoh/Alalalan ! Malaysia: Tip-Tip Malam Pertama (Memecah Dara)

.

Kami Sudah Berpindah

PERHATIAN!Buat Duit Dengan Google!Bukan Skim Cepat Kaya!


Klik Disini!
.Dapatkan 1Juta Pelawat Secara Percuma Ke Blog/Web Anda
Click Here for Free Traffic!


20 August 2007

Tip-Tip Malam Pertama (Memecah Dara)

Dari segi adat, persetubuhan kali pertama suami isteri dari mana-mana bangsa pun akan tertumpu kepada kerja memecahkan dara. Selaput dara itu sebenarnya terkoyak. Ia masih lagi wujud, dan akan hilang selepas melahirkan anak yang pertama. Perkara yang elok diketahui apabila mahu memecahkan dara ialah:

http://www.cartoonstock.com/newscartoons/cartoonists/gwh/lowres/gwhn110l.jpg
  • Zakar perlulah cukup kerasnya bagi membolehkannya menekan selaput dara lantas mengoyakkannya tanpa terkedu dan patah. Jika zakar tidak cukup keras, keghairahan dan kesediaan suami patutu ditingkatkan.
  • Selain dari kedapatan selaput dara yang sukar dikoyakkan keran ia tebal, faktor lain seperti zakar yang terlalu besar atau faraj yang amat sempit, atau kekurang air mazi di faraj. Ini akan mengakibatkan zakar sukar menusuk faraj. tingkatkan keghairahan isteri bagi memperbanyakan mazinya dan mengurangkan kesakitannya. Jika perlu bubuh minyak pelincin kepermukan lubang faraj.
  • Pada isteri perasaan nikmat dan sakit akan bersilih ganti. Sebaiknya tekan zakar ketika nikamat(sakitnya reda) dan diam ketika dia sakit(nikmatnya rendah berbanding sakit)
  • Tusuk zakar ketika isteri menarik nafas. Sebaiknya ketika dia sedang menahan nafasnya. Ini dapat diketahui apabila perutnya lebih kembung, keras dan mukanya lebih merah. Ini memudahkan pecahnya dara dan mengurangkan kesakitan. Ketika menahan nafas, otot-otot faraj serta dubur adalah lebih santai.
  • Kedudukan isteri semasa daranya mahu dipecahkan perlulah sesuai. Sebaik-baiknya pehanya dikangkangkan dan otot farajnya serta duburnya disantaikan dan dia berada dalam keadaan tenang.
  • Tusukkan perlulah dilakukan lurus ke lubang faraj, iaitu ke makam tengah, tidak diserongkan. Tusukan yang paling sesuai ialah yang dilakukan secara sedikit-sedikit. Cara begini berfaedah membantu membuka pintu-pintu nikmat isteri. Tusukan perlulah sisesuaikan dengan keadaan ghairah dan kesakitan isteri.
  • Terkoyak dara dapat dikenalpasti apabila tekanan zakar yang sebelum itu terasa disekat oleh sesuatu, tiba-tiba terasa dilepaskan. Isteri mungkin terkejut dan menyedut nafasnya pantas menggunakan mulut, tanda kesakitan yang tiba-tiba. bila ini berlaku, diamkan zakar tetapi terus mengghairahkan isteri dengan cumbuan dan belaian serta peluk erat akan dirinya.
  • Apabila dara terkoyak, sedikit darah bayu akan terkeluar. Warnanya adalah warna darah atau keperangan darah, dapat dilihat apabila zakar dikesat dengan kain putih.
semoga ilmu ini dapat menolong bakal-bakal pengantin yang tiada pengalaman.


menurut incik ismail thambi, dara nih ada 2 kategori:

1. dara nipis - dara jenis nih senang nak pecah, sampai korang pun tak sempat pecahkan sebab dara tu dah pecah secara semula jadi.contohnya: awek tuh jatuh terkangkang ke..menyertai perlumbaan beskal le tour de france ke, berenang kuak kupu-kupu 800 kilometer atau mengorek sindri dengan jari sebab takleh tahan...(kira awek melancap la nih..)

2. dara tebal/kenyal macam dodol - dara jenis nih memang payah sket nak pecahkan kecuali korang jolok ngan buluh..maksudnya setakat zakar bangla pun tak mungkin pecah sebab dara beliau tebal, elastik dan kenyal macam plastik man.incik ismail thambi nih penah bagitau ada 1 pasangan suami isteri tuh dtg jumpa dia sebab lama tak dpt anak.skalik beliau pun periksa dengan jayanya.dan memberitahu bahawa dara bini dia belum pecah lagik!!.pastu tngok zakar laki lak normal takde masalah.

apa pun bagi aku kalo dah bersetubuh tuh kira ilang la dara nya, tak kira la ada darah ke..takde darah ke..tapi org dulu-dulu memang sensetip bab nih, sampai dorang letak kain putih atas katil pengantin nak tngok bini ada dara ke tidak!!

p/s: satu sebab awek skang tak kisah dara ke tak sebab tak letak kain putih laa..cuba mentua dia letak kain putih atas katil..memang putih (pucat) la awek yang mana takde dara tuh!!

No comments: