Fuiyoh/Alalalan ! Malaysia: Melayu Boleh

.

Kami Sudah Berpindah

PERHATIAN!



Buat Duit Dengan Google!Bukan Skim Cepat Kaya!


Klik Disini!
.Dapatkan 1Juta Pelawat Secara Percuma Ke Blog/Web Anda
Click Here for Free Traffic!






21 January 2008

Melayu Boleh

Pari-Pari Cinta di Youth Malaysia 08
GAMBAR DAN VIDEO PENUH AKAN KU UPDATE BESOK SEBELUM PUKUL 10MALAM

Permulaan


Assalamualaikum dan salam sejahtera.hari ni aku nak mempersembahkan ceritaku(TELAH DIEDIT AKU MINTAK MAAF) di fuiyoh!kali ni aku nak update panjang2pasal event semalam kat PWTC ada event Youth Malaysia 08.Aku rasa nilah event yang paling gila best sebab apa?haaa nak tau baca la apa lepas ni aku merepek.lepas ni kau orang mesti rasa rugi kalau siapa2 yang tidak pergi.huh thanks IKIN sebab invite alan pergi sana.ingatkan ada untuk blogger jer.mcm malas la plak.heh tak sangka cosplay disana mendapat sambutan yang teramat menarik sampai ku berpeluh menggangkat bag2 cosplayers yang tidak berapa berat tapi boleh tahan la gak.

Awek Baru Ku kenal

Kita orang jumpa kat KL SENTRAL,dalam pukul 12 gerak ke PWTC waah ada awek baru.2 orang satu aku tengok mcm biasa je(mea) satu lagi aku takot tengok dia(aku lupa la nama dia.sorry!).ntah la mcm garang sangat.haha sesudah sampai di pwct aku bersama2 teman2ku carik hall kat mana event tuh berlangsung.Tanya pakcik guard akhirnya jumpa gak.heh kemudian aku mengikut sailormoon mencarik temannya yang khabarnya berada di The Mall pada masa itu lepas tuh aku ada mamat ni suruh aku dan kawan kawanku register kalau tak aku tak boleh masuk kat dalam.heh naik lif sampai tingkat dua aku masuk dalam macam boring jer?



CLOTHING
jalan punya jalan aku gak jumpa melayu.heee jual baju dorang.yang aku ingat aku nampak Kurasaraksasa clothing.suicidal clothing aku tidak nampak(budak melayu lain ada bgtau aku pasal clothing ni ada kat tinggat brape ntah)aku teringin sangat nak beli baju mereka sejak dari tahun 2005 kot?nampak pettern(pic1975)



Utusan karya si penipu besar?

Jalan punya jalan punya jalan kami tersesat di "UTUSAN KARYA" si penipu BESAR??(KOT90% aku pasti).nak tau sebab apa aku kata penipu BESAR?mula2 ada mamat ni dia suruh kiterank beli majalah "REMIX" yang harganya 4ringgit lebih dan kononya dapat diskaun menjadi 3ringgit lebih dapat sesi autograf bersama artis "Meet uncle hussain,hujan,Imran Ajmain,Liyana Jasmay,Sari Yanti" aku tengok mana ada sesi autograf?aku tengok band hujan mcm busy je kena kepung dalam kelompok2 kipas susah mati mereka?mana sempat nak ada sesi tuh semua?lagi satu ni aku pasti kawan aku(baru kenal lepas habis event tuh) aku tanya dia "eh kau beli ke buku REMIX tuh?dia kata tak lah aku dapat FREE jer?aku mcm wtf?dalam tahi la.nasib baik aku tak beli.heh



Ku Rasa Sangat Gembira,Sailormoon sungguh menawah

Lepas tuh kami turun bawah balik.dalam 15mins rehat2 kat ruang yang disediakan oleh pengajur youth malaysia 08 kami pun duduk.kemudian kawan aku ikin and the gang nak tukar baju dia oraNG(cosplay) ya ALLAH punya la lambat tunggu dorang 1jam lebih 30mins pertama aku tunggu kat bawah.lepas tuh aku bosan aku jalan2 den aku naik atas jalan2 ada nampak Meet uncle hussain tengah nanyi"lagu untukmu"kalau tak silap aku dah nak abis aku tak sempat nak amek video.so aku amek gambar je la.Kemudia band hujan telah pun muncul.hee bestnya

mereka menyayi lagu "pagi yang gelap" dan "aku skandal" (accoustic)






Hannah Tan Tidak Kenal Apa Erti Anime Yang Sebanar?

Lepas Tuh aku dapat panggilan dari ikin menyatakan bahawa beliau sudah siap2.cepat2ku turun ke bawah.ku mencari sailormoonku?akhirnya berjaya ku jumpaai.waah sungguh cantik mereka.banyak orang yang nak amek gambar dengan mereka lebih da 100 orang aku rasa?Aku kesian plak tengok sailormoonku kena pose2 je.lagi2 ikin dia tuh tengah pening ada minah ni nak amek gambar ngan dia aku cakap."amek gambar kat atas nanti eh..sorry.."aku terpaksda cakap begitu kerana aku kesian tengok sailormoon sudah kepenatan.heh sesudah sampai di atas pergh banyak orang serbu sailormoon.heh kesian dia orang(memang tugas mereka kot?)dalam 30mins melayan peminat mereka yang tidak mereka kenali ada orang ni panggil mereka nak shooting dalam program "The Voice Acedemy"Sailormoon diberi skrip dalam basaha cina tapi letah diejakan dalam lebih kurang macam ni"wo ai ni bla bi tu bla bla bla"5kali shoot tapi tak jadi lepas tuh baru jadi.satu ayat je aku paham"we are sailormoon"lain semua mandarin tidak faham sama sekali.kemudian orang the acedemy voice tuh cakap thanks.atleast bgi la duit tolong promote benda dorang ni.ntah la nak kata cina kedekut tak jugak.heh Kemudian kiteorang duduk waiting for show untuk bermula.lepas tuh host pun keluar mamat cina mana ntah dan Hannah Tan.wow cantik oh dia badan dia pun cun slim je mcm aku ?haha lepas tuh host kata nak pilih cosplayer untuk buat show kat atas stage.kawan2ku semua terpilih bersama2 cosplayer2 yang lain termasuk aku?kenapa aku terplih?aku memakai kepak sailormoon kuning.mcm best je.tiba2 hannah tan kata kat aku"i love your wings"aku pun senyum.heh sepatutnya dia panggi cosplayer je aku bukan cosplayer aku cuma memakai seluar skinny jeans tan tight shirt dia kata panggil aku?sah dia salah matlamat.haha apa la orang animax-asia pergi bayar dia.heh lepas tuh aku dan kawan2 ku dibawah ke belakang pentas?dia tunjuk apa yang perlu kita orang buat.heh dia suruh setiap2 orang buat pose sendiri.pergh 1st time aku buat benda tuh.tapi seronok gak.

Ikin(Sailor Pluto) Memang Hadiah Utama CosplaY!Akulah Si Pari-Pari Cinta



WAKTU yang ditunggu tiba2 telah muncul.masa kat belakang aku punya la gelabah.kemudian masa nak jalan atas stage aku tak rasa apa2 sebab aku nampak banyak flashing kot?aku jalan jalan sampai buat pose gedik aku.haha sapa datang dia nampak la aku.heh lepas tuh kite orang berdiri host lelaki tuh tanya soalan kat setiap cosplayer.Lepas tuh giliran aku pulak untuk menjawab seolah dia.dia kata watak apa yang kau bawak?aku cakap "i create my own style"lepas tuh dia tanya apakah nama style yng aku bwk?.aku tatau nak bg nama apa.lepas tuh aku nampak shirt aku tulis"SAYA CINTA SAMA KAMO"idea tiba2 datang aku terus cakap "PARI-PARI CINTA"hahah sedap gak nama tuh kan?heh lepas tuh hadiah untuk cosplayer.Ikin dapat no 1.weee best gila aku memang da agak memang dia yang akan menang.comel oh dia.haha

Heh balik tunggu taxi sampai kl sentral lepas tuh makan kat kedai apa ntah aku makan chicken cop rm9lebih boleh tahan la.lepas makan kami pun berpisah(aku sorang je sebab aku nak lrt)yang lain semuanya naik komuter)kesian aku kan.heh

.aku rasa nilah benda yang aku pernah taip yang terpajang dalam blog ni tanpa copy paste dari mana2 blog/forum/internet/mahupun apa2 sahaja yang boleh di kopi pes.Heh sekian terima kasih.kau orang baca penuh ke?hehe kalau penuh aku sangat2 berterima kasih kerana sanggup membaca cerita donggengku.ehehe

ASSALAMUALAIKUM

Thanks 2

ikin , mea dan kawan2 secosplay bersama ikin dan mea semalam

--------------------------------------------------------------------

Jika anda ingin mendapatkan informasi/gosip/isu semasa terbaru anda boleh melanggan secara percuma

Klik disini untuk melanggan

14 comments:

akupunyasuka said...

Syabas! Anda telah tunjukkan dan meyakinkan lagi kepada anti-fuiyoh yang anda BODOH/BENGAP/BADIGOL. Anda telah menjadikan sesebuah event yang menarik jadi hambar. Apa tidaknya... spelling error dan ayat2 merapu menguasai entry anda. Kalau terus-terusan macam ni.... memang anda berpotensi jadi reporter "syok sendiri". Entry anda juga banyak mengandungi "racial slur", yang pada saya tak sepatutnya di gunakan. Walaupun boleh dikatakan entry kali ini original, tapi rasa2 nya.... entry awak yang CUT & PASTE lebih menarik. Saya berikan rating 0 (Kosong) pada entry ini. Harap maklum.

Zul Randu said...

Nama Azlan, kot jadi Alan. Malu nak pakai nama melayu kot. Aku cadangkan ko pakai nama ni - AlanChow. Amacam??

Anonymous said...

bodoh punye fuiyoh..racist..tak reti hormat org..org mcm ko ni la yg akan porak perandakan masyarakat..mcm bagus..

Anonymous said...

http://www.malaysia-today.net/Blog-e/2005/10/keling-apim-lodges-police-report.htm

patut report je psl blog ni..bia kne tutup..disgrace!

Ganesh said...

Encik Fuiyoh, saya adalah warganegara Malaysia bangsa India. Awak gunakan ayat "cerita keling" dalam entry awak. Sengaja atau tidak, awak telah mencerca kami kaum India dengan perkataan "Keling". Bagi kami itu satu penghinaan. Saya harap awak "delete" entry blog awak dan buat Public Apology menerusi blog ini, atau saya akan adukan pada pihak yang berkenaan. Saya amat menghormati semua suku bangsa di Malaysia, mengapa pula awak ingin memulakan kebencian pada bangsa lain. Jangan tambahkan lagi kebencian sesama kaum yang telah dicetuskan oleh orang2 yang tak bertanggungjawab seperti awak. Harap Maklum.

Anonymous said...

You are a bloody RACIST. I can't believe you are doing this. Are you trying to start a racial war here???

AntiRacist said...

If you don't give public apology and remove the racial slur, I'm going to report this to google and force this blog to close. Mark my word!! RACIST! RACIST! RACIST!

FateemaBevi said...

Encik Fuiyoh, awak telah jadikan saya Anti-Fuiyoh bila awak gunakan perkataan "Keling" pada entry awak kali ini. Saya amat kecewa. Dulu saya amat gemar membaca artikel2 awak. Tapi sekarang saya tak akan ke sini lagi. Awak benar2 kecewakan saya. Awak bersifat perkauman.

PakAziz said...

budak mentah..
celik mata dah merdeka..
hantar pegi skolah blaja main2..
lpas tu jadi bodoh..taktau psl perpaduan kaum..ckp mcm pandai sgt..judge org sane sini..diri sendri ntah ape2...

bukanpengecut said...

Seorang budak sekolah yang biadap dan pengecut!!! Sudah lakukan kesilapan kerasa mulut celuparnya, takut untuk kehadapan untuk mohon maaf. Dasar Pengecut!!! LOSER!!! COWARD!! RACIST!!

Pro Fuiyoh said...

Aku memamg selalu sokong ko Fuiyoh. Tapi kali ni "you are on your own". Ko patut ler minta maaf. Betul gak apa diaorang cakap. Apasal ko gunakan ayat "cerita KELINGku" padahal kat ayat terkahir tu ko letak "cerita dongengku". Bila aku check balik... memang tepatlah. Dengan sengaja, ko dah menghina kaum India. Takperlah... kalau memang ko dah buat silap.... mengaku dan minta maaf jerlah. Jadi Gentlemen. Jadi aku support kau tak sia-sia.

Anonymous said...

i'll always support you alan! :)

PhuaChuKang said...

Alan... Lan Chow!!! Ini budak manyak chilaka.... Go fuck yourself.

antifuiyoh part2 said...

Kalu setakat nak letak video muka ko, aku rasa takyahlah. Buang masa jer. Baik aku tengok kucing beromen.