Fuiyoh/Alalalan ! Malaysia: Mesin Kondom

.

Kami Sudah Berpindah

PERHATIAN!



Buat Duit Dengan Google!Bukan Skim Cepat Kaya!


Klik Disini!
.Dapatkan 1Juta Pelawat Secara Percuma Ke Blog/Web Anda
Click Here for Free Traffic!






30 January 2008

Mesin Kondom

KUCHING: Mesin menjual kondom bagi menyekat rebakan HIV dan Aids perludisediakan bagi memudahkan mereka yang malu untuk membelinya secaraterbuka di farmasi dan pasaraya.



Menteri Alam Sekitar danKesihatan Awam Sarawak Datuk Micheal Manyin berkata penggunaan kondommerupakan satu cara berkesan untuk mencegah rebakan penyakit maut ituterutama di kalangan mereka yang mempunyai pasangan seks lebih dariseorang, walaupun amalan ini tidak digalakkan.

Beliau membuatcadangan itu selepas merasmikan forum awam sehari "Breaking DownBarriers of Discrimination and Stigma" bersempena sambutan Hari AidsSedunia 2007 di sini hari ini.

Manyin berkata masih ramai tidaksedia membeli kondom secara terbuka sekalipun sedar tentang risikomengadakan hubungan seks lebih dari satu pasangan. BERNAMA
-----------------------

Aku rasa patut sebab kat malaysia ni orang kita malu nak beli kondom kat pasar raya.kalau beli katmesin tak malu sebab mesin tak boleh nak cakap.yang dia tau hanya duit duit dan telan duit!haha


--------------------------------------------------------------------

Jika anda ingin mendapatkan informasi/gosip/isu semasa terbaru anda boleh melanggan secara percuma

Klik disini untuk melanggan

3 comments:

razee said...

erm..aku kurang setuju sikit lah bro..skrg nie pon dah penuh org yg wt maksiat..especially org melayu yg agama nye islam (kalo agama lain tu lain citer).so kalo ade lah mesin nie aku confirm makin mengalakkan org2 muda melayu yg wt maksiat.tq

TokMoh Porno said...

Ada atau tiadanya mesin kondom bukan penyebab orang nak buat maksiat. Kalau iman dah tak kuat, diorang tetap akan buat jugak. At least, dgn adanya mesin tu, kurang sikit merebaknya aids bila menggunakan kondom. Yg penting, didik anak2 nilai2 Islam. Ajar mereka Halal Haram. Mesin tu cuma satu lagi teknologi moden. Bayangkan, kalau kita haramkan komputer kerana senangnya dapatkan bahan2 lucah.... Malaysia akan terus terkebelakang dalam bidang teknologi. Kita harus berfikiran terbuka tetapi Nilai2 Islam kita tetap jaga. Itu pendapat saya saja. Jgn marah.

Anonymous said...

macam x sesuai jek..memudahkan dan menggalakkan aktiviti maksiat laa. kalu x pakai kondom pon brani buat, x takut penyakit, inikan pulak kalu kondom mudah dibeli.. apa pny idea laa..biar padan muka dorg yg menempah penyakit tu.. dah wat dosa..dpt laa balasannya..