Fuiyoh/Alalalan ! Malaysia: Nas-t Pelakon KAMI,Pegang Anjing Pegang Tangan

.

Kami Sudah Berpindah

PERHATIAN!



Buat Duit Dengan Google!Bukan Skim Cepat Kaya!


Klik Disini!
.Dapatkan 1Juta Pelawat Secara Percuma Ke Blog/Web Anda
Click Here for Free Traffic!






03 February 2008

Nas-t Pelakon KAMI,Pegang Anjing Pegang Tangan

Aku terkejut betul dengan tajuk emel aku "nas-t pelakon kami pegang anjing" Aku klik memang betul apa yang diberitahu seperti tajuk emel tersebut.Nas-t atau nama sebenar dia Nas Muammar Zar telah menjadi terkenal sejak berlakon dalam filem siri KAMI.Beliau juga mempunyai band yang dimanakan Dragon Red(DJ).Gambar dibawah menunjukkan nas-t sedang memengang seekor anjing jenis chihuahua

The image “http://www.breederretriever.com/photopost/data/508/medium/Belle4_Chihuahua_072003.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Chihuahua anjing yang sungguh comel,.Tetapi yang aku tahu kalau kita pegang anjing bulu dia tak basah tidak berdosa?Betul kan?

The image “http://b2.ac-images.myspacecdn.com/01246/28/31/1246781382_l.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Sungguh cantik body beliau.Aku pun nak body macam dia tapi sampai mati pun aku tak boleh nak gemok walaupun sedikit sebab aku ni memang jenis yang tak boleh nak gemuk.Hampeh
The image “http://b8.ac-images.myspacecdn.com/01305/87/25/1305525278_l.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Nas-t(berbaju putih dalam band dia DRAGON RED)

Gambar dibawah pula aku dapat dari emel juga,menurut emel tersebut nas-t berpengangan tangan dengan sepupunya.Mungkin sekadar untuk mengambil gambar sahaja,dan mungkin mereka telah di"skodeng" oleh paparazi malaysia.Siapa tahu?malaysia juga banyak paparazi.Tak silap aku gambar di bawah ini lokasinya di The Curve damansara.



--------------------------------------------------------------------

Jika anda ingin mendapatkan informasi/gosip/isu semasa terbaru anda boleh melanggan secara percuma

Klik disini untuk melanggan

57 comments:

Anonymous said...

Pegang anjing/babi xde la dosa, sama cam pegang tahi la sebab pegang najis. so lepas tu cuci la seperti yang di ajar oleh Islam. tapi lebih baik jauhkan diri dari pegang najis x ke gitu.

Anonymous said...

haha...fatwa mane ko gune islam haramkan pegang anjing? makan anjing ye laa haram....pegang anjing mane dosa...kalo dosa, apsl kite di ajar cara nk samak?cume nyeee anjing tu najis berat laa..x elok laa nk posing2 lak ngn anjing tu hehehe

Penyokong TokMoh Porno said...

Biasalah.... selalunya orang yang agamanya cetek akan lihat semua orang salah. Fuiyoh tak terkecuali. Bila dia post citer ni, nampak sangat kejahilan/kebodohan dirinya. Tapi kalau orang dah bodoh sombong, dia akan delete komen2 sebegini sebab nak cover kesilapan dia. Fuiyoh! Fuiyoh! Dari dulu sampai sekarang tak belajar lagi dari kesilapan dulu? Tapi.... kalau orang dah bodoh sombong.... malaslah nak cakap. Biarkan luncai terju dengan labu2-nya.... biarkan, biarkan.

silent-reader said...

Bior leh si tuan blog fuiyoh nk wat ape, die bodoh ke die sombong ke, korang kalut tak kena gaya apsal? kalo die bodo korang tolong la perbetulkan, bukan ye kutuk die atau caci die, adakah nie cara korang dengan hanya bercakap "bodo" pada orang yg cetek pengetahuan? nampak sgt ko(penyokong tokmoh porno) nie tak sesuai nk jd pemimpin.heheh , aku lebey suke anonymous (4 feb 08 01:17), die memperbetulkan apa yg salah.

Stupid Ass said...

seseorang yang memanggil orang lain itu BODOH, adalah 10 kali lebih BODOH.

Anonymous said...

dah kata pegang anjing tu haram...dosalah jwbnya..mmglah islam ada ajar cara samak klau dah pegang anjing..tapi korg ingat sume org ke tau dan praktikkan cara samak tu?

cam dlm kes artis dgn pelakon kami ni..aku tak rasa lepas pegang anjing diorg nak samak tgn diorg tu...mustahil glerlah...

kesimpulannya klau dah xtau cara nak menyamak tu,xyah le nak pegang2 anjing tu..bkn ada pekdah pun..

chihuahua said...

banyak lagi binatang cute yg bleh pegang..apasal anjing gak yg nak dipegang isk isk

aloha said...

dah lah bg komen tah hape2.. nampak kesalahan org lain je, kesalahan sendiri?? suka suki ko je panggil org lain BODOH, ko pandai sgt ker? ade lg puak2 mcm nie. igtkan dah berambus gi blog lain. kalu nk bg komen,bg lah komen yg membina. bukan dengan menghentam, memaki hamun. ape lg yg korg nak? xkan sampai nk si fuiyoh nie cium kaki ko kot..pada puak2 berkenaan pikir2 kan lah... korg kan pandai berpikir. haha

silent reader said...

urm , samada die(pelakon kami) tu samak ke tak, itu terpulang pada die,kte takleh nak judge atau hukum dia by he look, or watever.Dan cara bersamak tu senang,cume korang je yg rasa complecated, heh!. Anjing tu makluk tuhan gak.Baik nya buruk nya seekor binatang ialah tetap makluk tuhan,adakah anda anonymous (4 Feb 11:36) di ajar untuk membenci anjing? dan surah mane mengatakan anjing ialah seekor binatang yang haram untuk dipegang?

silent reader said...

minta maaf, ada skit pembetulan entry aku di atas, mmg anjing haram dipegang,(sorry, aku tersilap type comment atas) tapi kalo keadaan kering, tak mengapa, Kecuali terkena air liur anjing, tapi kalo was was amak adalah satu jalan penyelesaian, So tak salah kte belajar samak.hehe

Anonymous said...

nasib baik silent reader ko dah ngaku silap...aku baru nak bagi surah mana yg ckp..klau kering mmg boleh...tapi boleh jamin ke anjing tu x jilat korg...

aku x diajar supaya m'benci anjing..cuma byk lagi binatang lain aku nak pegang dan walaupun aku tau cara yg betul utk menyamak tapi buat apalah aku susah2 nak cari air tanah utk menyamak...jln penyelesaiannya baiklah aku xyah pegang langsung anjing tu...dan kalau org islam tu dah dok bela anjing tu kat umah...boleh ke dia jamin anjing atau dia sendiri sentiasa dalam keadaan yg kering...

Anonymous said...

hukum berpegangan bukan muhrim pun haram gak,tp nape org tak pertikaikan?sedangkan pegang anjing dan babi bleh disamak.

Anonymous said...

sbb xde org yg bukak cter..dr tadi aku dok baca org dok kata pasal pegang anjing x dosalah...dll..so aku yg x penah2 bagi komen t'paksalah bagi komen..berkongsi pengetahuan..sbb ramai lagi ilmu agama yg t'lalu cetek...sedih gler aku tengok..nasib baiklah negeri aku dulu wajibkan sekolah agama..klau tak mau jahil jugak aku agaknye..

pegang tgn mmg dosa,tapi org kita dah tak heran langsung sbb diorg pikir gambar lucah...vcd lucah ext lagi teruk dari pegang tgn..

nasib baiklah aku dah kawin..

Anonymous said...

mmm...nampak gaya dalam kes ni anjing tu x bersalah langsung..yang pegang anjing pun "nampak macam x bersalah"
dah benda najis kalau boleh elak kanlah..yang nak bagi pendapat jangan menghalalkan dan juga nak caci maki..
Last last manusia ngan anjing pun boleh tertukar..

Anonymous said...

orang yg tulis entry ngan yang baca blog smua pun salah. seperti yg dijangkakan dari budak2 sekolah menengah kelas bawahan... GET A LIFE KIDDIES!!!

Yanayano said...

gila arh alan cmnt2 atas2 ni sume bajet nk condemn kau jek an sian gila eh fuiyoh best ok!

Anonymous said...

"Chihuahua anjing yang sungguh comel,tetapi malangnya ISLAM tidak membenarkan kita menyentuh anjing.Apa boleh buat kita ikut saja la kalau kita umat Islam."

"malangnya"??ape yg malang?kau nk dibolehkn pegang anjing?ke kau rs malang sbb jd umat islam?kalau makhluk Allah tu pun kau kate indah,kau agak2 la Allah tu cmane..seriously,fuiyoh..u need help..kang tak pasal2 btuhankan anjing plak..nauzubillah..fuiyoh,kau ni tak la bodoh smpi cmtu..so jgn la bpura2 blakon mnunjukkn kau ni bodoh..rentikan la..kau pun tau ape yg baik ape yg tak..

cupcakes said...

boleh pegang benda2 najis ni kalau ada keperluan je (perubatan etc).
yg pegang sj2 tu either dia xtau or buat2 xtau.

yg kutuk2 blog ni pulak, xpayahlah.. bukan ke kutuk-mengutuk tu pun dilarang agama. apalah korg ni.

akuponbodoh said...

Korang sumer bodoh!!! Bodoh mcm Fuiyoh!!! Fuiyoh + korang sumer = bodoh!! BODOH!!!!

kuehTart said...

Cupcakes bodoh!! Bodoh mcm Fuiyoh!!! Fuiyoh + cupcakes = bodoh!! BODOH!!!!

RobbieRotten said...

Aloha bodoh!!! Bodoh mcm Fuiyoh!!! Fuiyoh + Aloha = bodoh!! BODOH!!!!

Stupid Ass said...

aku adalah orang yg paling bodoh dlam dunia. Nama aku aje dah Stupid Ass. Memang lah sepatunya aku BODOH!! Bodoh mcm Fuiyoh!!

oranggiler said...

Ni apahal ni cakap sumer org bodoh?? Dah Gile ke?? Kalu dah pandai sgt, buat lah blog sendiri. Buat yg lebih bodoh dari Fuiyoh! Bodoh!

Anonymous said...

adalah tu sebabnya islam mengharamkan pegang anjing dan babi..mcm babi..dah sah2lah boleh m'dtgkan penyakit..try korg curah air coke kat atas daging babi tu..x lama lepas tu mesti korg nampak ada ulat kuar menguit2..ulat2 tu kalau dah masak pun tak confirm lagi dia akan mati...
pehtu org mkn..ulat yg hidup tu masuk dlm perut korg b'anak pinak..eee..

tapi aku tau korg semua tak lah masuk tahap mkn binatang tu..cuma tang pegang2 anjing ni korg anggap remeh..islam takkan nyusahkan penganutnya..org je yg rasa susah sgt..

dagamer said...

adoii.. korang asyik kutuk incik fuiyoh n incik naz n anjing nye jer.. takde plak yg komen psl gmbr dia pegang tgn pompuan kt bawah tuuuu... walaupun tgn pompuan x najis.. tapii... ?????

Anonymous said...

diorg sume buat...sbb tu diorg x kata apa...ish..

Anonymous said...

dagamer..bkn tanak komen psl pegang tgn tu..tp yg pegang tgn tu nas t ngan ppuan yg kite taktau sape..kalau tu adik die ke wife die ke kakak die ke orang buta x nampak jalan ke..kite takleh tuduh mlulu..lom konfim pun tu ppuan..tah2 laki amcm?akhir zaman ni byk la laki nk jd ppuan,ppuan jd laki..dah dose fitnah plak..takleh tuduh mlulu..yg ditegur psl anjing ni sbb pendapat fuiyoh tu kurg tepat..ade ms dibolehkn pegang,ade ms tak boleh..mcm ayam la..bleh jd halal dimakan,bleh jd haram(cthnye kalo tak sembelih)..maksud di sini bgantung pd keadaan..gambar ni tak cukup lengkap dan sape la kite nk jatuhkn hukum pd nas..tah2 nas tu dlm keadaan yg dibolehkn pegang..wallahualam..

tak haram pun.. said...

lebih baik pegang anjing dari pegang tangan pompuan yang bukan muhrim - kalau betul la itu sepupu dia. pegang anjing cuma najis, tak berdosa. nak samak pun senang. cuci sampai hilang warna dan bau, dah selesai. sebenarnya tak payah guna satu bahagian air tanah and 6 bahagian air biasa pun. tak pernah ada dalil pun suruh buat macam tu. yang penting, kita yakin dah bersih bila warna dan bau dah hilang.

Anonymous said...

auwwww... auwwww... auwwww(anjing)... ghofff ghofff.. auwww.. auwww.. erm no komen

Anonymous said...

aloo brader...bukak kitab fiqahlah beb...ada tulis semua tu, apa yg haram..apa yg halal..apa yg makhruh..ckp jgn main ikut sedap mulut je..kalau tak sure pasal halal haram ni jgn nak rosakkan akidah org lain pulak..

gilerlah korg ni...kalau ko tak confirm pasal agama..tanya org yg lebih tau...imam ke..ustaz ke...jgn tanya sesama kawan yg sama tak tau mcm korg jugak...

the silent story teller said...

ermm..pegang anjing x dosa..anjing tu just najis besar je.klu pegang g laa samak passtu.

sekian

aloha said...

akuponbodoh said...

Korang sumer bodoh!!! Bodoh mcm Fuiyoh!!! Fuiyoh + korang sumer = bodoh!! BODOH!!!!

kuehTart said...

Cupcakes bodoh!! Bodoh mcm Fuiyoh!!! Fuiyoh + cupcakes = bodoh!! BODOH!!!!

Anonymous RobbieRotten said...

Aloha bodoh!!! Bodoh mcm Fuiyoh!!! Fuiyoh + Aloha = bodoh!! BODOH!!!!

nie antara komen yg tah hape2.. kalo baca betol2 macam yg penulis nie ade penyakit sawan babi ataupon penyakit mental yg kronik..kpd penulis berkenaan tolong lah makan ubat anda on time...hahaha

meen said...

ape kata anonymous yg bukak kitab fiqah...bgtau pegang anjing hukumnya haram..kitorang nak tau jugak ni.. haram ke ?

Anonymous said...

nasib x pegang babi,kalo die pegang babi tah ape fatwa plak yg kuar...hahahah

cupcakes said...

nmpknya ada org yg sm tp guna different nicknames.. siap kutuk2 lg. sungguh bermasalah awk ni~ *whistling*

cupcakes said...

Aku *whistling* sebab aku bermasalah. Otak aku dah sengal. Rupa2 nya aku sorang yg gila.

Anonymous said...

Ni si cupcakes ni apekehal? Orang komen pasal anjing, dia tah hape2. Memang pon dah gila. Yang lain teruskan komen anda. Orang gila ni jgn kita layan sangat...

Fuiyoh! said...

Aku nak mintak maaf kalau aku tersalah beri pendapat aku pasal anjing tuh.

oranggiler said...

Takyah lah nak mintak2 maap. Bukan salah makbapak kao. Salah kao sorang.... monteng skola jer... mana taknya jahil. Takper... takper... lain kali buat lagi.... KuiKuiKUi

Networkbiz said...

penjelasan pegang babi/anjing... http://isuhangat.blogspot.com/2007/08/penjelasan-gambar-siswi-muslim-memegang.html

Soalan:
assalamu'alaikum
1) apakah hukumnya memakai ataupun mempunyai barangan daripada produk kulit yang diperbuat dari kulit babi? Ada pendapat yang mengatakan bahawa memegang kulit babi yang kering tidak mengapa dan tidak perlu disamak.. adakah hal ini sama dengan barangan kulit yang sudah kering? pegang tanpa perlu samak? huraikan hukum kulit babi.. kerana banya fatwa yang berkaitan tentang daging babi sahaja.. jadi saya hendak tahu tentang hukum kulit babi itu... dan hukum bila dibuat produk dari kulit babi... sekian.. wassalam....

Jawapan :
Hukum menggunakan atau mamakai produk daripada kulit babi adalah haram sama ada menyentuh dengan sengaja atau tidak sengaja adalah wajib disamak dengan sekali air tanag dan tujuh kali air mutlak. Barangan tersebut hendaklah dibuang atau memberikannya kepada orang bukan Islam..

sumber dari http://baheis.islam.gov.my/web/musykil_new.nsf/5bf3fb7251836f9a482567f20004d104/afa38ffa47b98c150025729f0047ddfc?OpenDocument

Networkbiz said...

Pembetulan link...

1)http://isuhangat.blogspot.com/2007/08/penjelasan-gambar-
siswi-muslim-memegang.html

2)http://baheis.islam.gov.my/web/musykil_new.nsf/
5bf3fb7251836f9a482567f20004d104/
afa38ffa47b98c150025729f0047ddfc?OpenDocument

NetworkBuzz said...

Pembetulan link...

1)http://fuiyoh.blogspot.com/2007/08/penjelasan kenapa-Fuiyoh-Bodoh.html

cupcakes said...

apa ni pakai nm aku pastu bg msg bukn2? pengecut betul. pity you.

Anonymous said...

meen...sbb aku dah belajar dan aku dah bukak kitab fiqahlah aku berani ckp macm tu..dari sekolah rendah lagi aku belajar kat sekolah agama..

aku tak perfect sgt tapi aku bolehlah nak bandingkan apa yg halal,apa yg haram..

aku suruh bukak kitab fiqah kat komen aku di atas tu sbb ada yg p'tikaikan hadis/fatwa/dalil mana yg ckp anjing haram..peh tu ada plak yg kata x perlu nak basuh guna air tanah dan air mutlak...dia kata cukup setakat cuci sampai hilang warna dan bau...tu kan utk basuh najis MUHAFFAFAH (NAJIS BAYI YG X MKN/MINUM APA2 SELAIN DARI SUSU IBUNYA).najis ada 3 peringkat,peringkat 1 muhaffafah td tulah.

peringkat ke 2 najis mutawassitah (najis p'tghn).

pasal isu anjing dgn babi ni dia dah masuk najis berat...najis muqallazah...cara nak cuci tu yg kena basuh dgn 1 kali air tanah dan 6 kali air mutlak tu...

jadinya meen..aku dok tujukan pd org2 yg dok p'tikaikan dalil/fatwa/hadis mana yg ckp pasal benda ni..tu sbb aku ckp kalau tak caya buka kitab fikah tu baca sebagai bukti..

udahle tu,yg penting aku dah bagitau korg mana sumbernye..kalau yg internet2 tu pun rujukannya kat kitab fiqah tu jugak..aku sebagai umat Islam dah terangkan pada korg dan tanggungjawab aku insyaAllah dah selesai..Amin...

zidax said...

orang suruh komen ja yang g melalut tu buat apa? dah tak suka tak yah la surf sini! ada otak fikir

dwichenta(*_*) said...

aku baru jer nk mnt die nii. ermmm..
xjd laa kalu perangai cm gnii. huhu...perangai ntah pape jerkk artis skang.

sarkawi said...

x dosa pong pegang anjing

kpd yg assume

"tapi korg ingat sume org ke tau dan praktikkan cara samak tu?

cam dlm kes artis dgn pelakon kami ni..aku tak rasa lepas pegang anjing diorg nak samak tgn diorg tu...mustahil glerlah..."
nothing is impoosible-adidas

Anonymous said...

ek ele..ni takat pegang tgn JER..org2 cm life die kearah kebaratan ni,bende ni xheran laa...yg awek mlayu dok ciom molot ngan balak tu lg truk, ni yg nk compare ngn pgg tgn JER.bkn nk ckp ape..actly, ridiculous sgt la dude..byk lg bnde2 truk n xsnonoh yg artiste or non-artiste yg biase depa buat.ko bdak bwh umo..xpela..ak phm.huhu

sucagwale said...

first aku setuju ngan bdk ni nye nye ckp kat atas
"Bior leh si tuan blog fuiyoh nk wat ape, die bodoh ke die sombong ke, korang kalut tak kena gaya apsal? kalo die bodo korang tolong la perbetulkan, bukan ye kutuk die atau caci die, adakah nie cara korang dengan hanya bercakap "bodo" pada orang yg cetek pengetahuan? nampak sgt ko(penyokong tokmoh porno) nie tak sesuai nk jd pemimpin.heheh , aku lebey suke anonymous (4 feb 08 01:17), die memperbetulkan apa yg salah"

jgn la nk bodo2 kan org..semua manusia ade kesilapan diri...

pasal si pemegang anjing ni..biar la die..harap ade yg rapat dgn die tegur sama die la..
kita kan cucu2 adam yg tak lari dari dosa..tak perlulah nk bodoh2 kan org..nnti kene kat diri sendiri baru tau....

salam

Anonymous said...

sucagwale is an idiot! Badut tuaa!

sucagwale said...

ishhh..ade lagi ker?haha..whatever...

Anonymous said...

sucagwale is an idiot! Badut tuaa!
sucagwale is an idiot! Badut tuaa!
sucagwale is an idiot! Badut tuaa!
sucagwale is an idiot! Badut tuaa!

Anonymous said...

assalamualaikum.just nak terangkan kalau pegang anjing and babi kene la basuh dengan air tanah.Actually aku pun x ingat berapa kali yang aku rasa air tanah tujuh kali.

Anonymous said...

Bodohnya ko ni. Bukan basuh ngan air tanah, basuh ngan minyak panas 7x. Itu pon xtau.

Anonymous said...

yg kt atas ni lg bodo. ade ke ptot minyak panas?
lawak2..

pisss!

Anonymous said...

Semua org boleh buat keputusan sendiri, nak pegang ke tak nak. Kalau dia nak beli/bela anjing tu pun duit dia, dosa ke pahala? dia jugak yang dapat!!

Bukan dia sorang yang bela anjing kat Malaysia nie.. Minoriti org yang beragama Islam dalam dunia nie pun ada memelihara anjing termasuk Malaysia.

Anonymous said...

sedapnye body Nas T.. kalau dia bogel depan aku.. aku nak isap sampai pancut la.. huhuhu