Fuiyoh/Alalalan ! Malaysia: Wahid merapu lagi dalam Melodi - arwah anak FBI

.

Kami Sudah Berpindah

PERHATIAN!



Buat Duit Dengan Google!Bukan Skim Cepat Kaya!


Klik Disini!
.Dapatkan 1Juta Pelawat Secara Percuma Ke Blog/Web Anda
Click Here for Free Traffic!






04 May 2008

Wahid merapu lagi dalam Melodi - arwah anak FBI

takziah tu takde hal la, tapi wahid ni ntah mereng ape tiba2 dia kata, lebih kurang camni:
mungkin kerana anak kecil itu tidak sanggup memikul tanggungjawab di dunia ini
hapa ke bangang wahid ni bayi macam tu mana pulak ada niat nak mengelak pegang tanggungjawab kat dunia...
cakap jela Allah lebih menyayangi ke, arwah anak mendoakan mak bapak di syurga ke..

kalau aku buang jee jaid hos melodi tuh

--------------------------------------------------------------------

Jika anda ingin mendapatkan informasi/gosip/isu semasa terbaru anda boleh melanggan secara percuma

Klik disini untuk melanggan

Chat PANAS!

23 comments:

Anonymous said...

ha'ah.aku pn tgk gak wktu dia ckp baby 2 x sggup memikul tanggungjawab kt dunia ni. ntah pape dia melalut.poyo btol.kalo aku jd bos medai prima,dh lama aku pecat wahid 2.

Anonymous said...

sokong2!
pecat je dia tuh.
huh~!

Anonymous said...

cuber pikir dedalam skit makne ayat tuh... ader yang tersirat

Anonymous said...

btol tu.. dalam maksudnye.. lain kali dengar, n pk btol2 sebelum nak tunding jari pd sesiape..

Anonymous said...

cube korg siratkan ape yg tersiratnye?

Anonymous said...

ha.. korang semua, sebelum komen selidik dulu habis-habisan dik oi.. jangan main hentam je...

Dalam al-quran ada menyatakan bahawa bayi yang meninggal sewaktu dilahirkan kerana mereka tidak sanggup dengan tamparan dunia.( (tanggungjawab di dunia ni la). Korang ada pergi dengar ustaz baca kitab tak... ini soal agama dik oi... wahid tu pak haji.. jangan ingat dia haji kosong jer...

Anonymous said...

aku rase mmg betui la apa yg korang pkr pasal tanggung jawap tuer, tapi ini ialah the way wahid cakap. Itu tak seberapa proper way,

Anonymous said...

korang tak tau ka sebelum dilahirkan kita mempunyai perjanjian untuk pikul tanggungjawab sebagai hamba Allah di dunia( tanggungjawab tu la yang wahid maksudkan)

Nasihat untuk penulis blog ni" "Jangan nak tunjuk pandai sampai membuka kebodohan sendiri"

Tanya lah yang lebih arif.... tak salah bertanya bukan apa takut sesat jalan...

Anonymous said...

ha ha ha!
aku dgr lawak btol lar blog bodoh ni!
sebelum engko tlis 2, ko ni xpaham lg kot bcoz ko ni aku tgk masih bdak skola!
ehm, nih! sedar la diri sikit.
ko 2 fikiran x matang lg!
ko tau x dose klu fitnah org???????? dont say wahid bangang.
if U say Wahid bangang, u is very2 strong n you are bahalul n bangang!!!

Anonymous said...

Ni lah contoh contoh ank anak melayu yang bertopengkan Islam.. x tau.. penggunaan ayat ayat dalam islam.. Haji wahid tu cakap dengan berlandaskan tuturcara dalam islam untuk bayi yang dilahirkan meningggal('tidak sanggup memikul tanggubgjawab)... bagi org dewasa "Allah lebih menyayangi beliau".... apa yang di maksudkan tanggujawab tu "lu fikirlah sendiri".. Kalu jangkal tentang agama... jangan nak buat forum agama... nampak dah kejahilan kau.. ingat .. Dosa sama Allah Kita boleh berdoa mintak dimaafkan... tapi dosa sama Haji Wahid ,lu gi lah mintak maaf sama dia.....PAHAM.

Mohammad Hanafi Bin Mohammad Kamal said...

nasihat aku pd empunye blog...delete je post psl wahid ni...cz ni memburukkn nama org...stiap ari rmai yg bukak blog ni...lg byk la dosa tuan empunye blog...n dosa2 tu juz boleh dihapuskn dgn meminta maaf pd tuan punye bdn iaitu Haji Wahid...

Anonymous said...

blog bodoh...ckp tak wat kajian konon2 nak wat citer panas

Anonymous said...

xde salah pn ape dia ckp..
btulla,kite ni dilahirkn dgn jnji pd Allah utk menunaikan segala tanggungjawab kite kt dnia ni...
sblm berkata tu,bkakla kitab2 agama ye...
sorry n thanks...

Anonymous said...

oh my god...
i memang tak suka dengan si wahid ni...

sungguh membosan kan. i rasa bila turn dia bercakap kat melodi ni rasa nak suruh dia cepat2 habis jer, lebih suka dengan celoteh fara je..


TV 3 tolonglah throw away him, you guys hanya membazir duit korang je bayar kat dia...

Anonymous said...

you x suka you punya pasal.... tak suka jgn tgk.. biar org yang suka jer tgk.... ingat lah sikit bukan semua yang kita tak suka org lain pun x suka.... macam u suka tgk citer blue org lain x suka.... so... lu pikirlah sendiri... begong.. apa kau merapu dah..

Anonymous said...

betol la tu ape yg wahid kate tu.
bout agame len kali jgn kate sembarangan.kaji dulu sebelum ckp.

izzat said...

Nasihat ikhlas dari aku as seorang netizen.

Nk bukak blog bukak je, tp pastikan apa yg ko nk blog, ko betul2 pasti dengan apa yg ko blog itu betul, betul2 paham ngan apa yg ko blog. Macm post ni, jgn men hentam je dik oii.. Fikir dulu. Pada ak faktor usia bukan penghalang untuk ko bercakap mengenai agama ke, politik ke ape ke, tp biar betul2 pasti ngan apa yg ko nk katakan. Jangan pakai lepas je. Kalo x ni la jadinya. Kalo rase was-was dengan apa yg ko nk blog n ko nk tulis, ak nasihatkan jgn blog. blog pasal mende len. Takpun, buat research mane2 dulu sebelum nk post sesuatu isu yg mungkin akan membangkitkan kemarahan seperti post ni.
Nasihat aku.
1. Delete post ni.
2. Tulis satu post minta maaf secara terbuka kepada smua org. Nk mintak maaf pada Wahid tu pandai2 la ko pk camne. Dah pandai2 ko tulis, pandai2 la ko pk cara nk atasi.
3.Next time, buat research dlu. Jgn main post je.Ok?

p/s: lagi satu, nota yang kat ruangan komen neh, buang je la. Org dah x perlu baca 2 kali untuk faham ape yg ko tulis. Bukannya ko guna bahasa sastera ke ape dalam blog neh. Cuma bahasa melayu pasar yg digunakan sehari harian oleh smua org. Mereka ley paham. Jgn smp pembaca lak kata ko yg b*doh.Ok?

No offence ok, ini hanya nasihat ikhlas. Nak terima x nak terima itu ko punye pasal. Ok?

ketupatpulutmakko said...

bace banyak kali pun same je. ko tu yang lagi bodoh dan bangang. sesedap hati ko je nk cakap orang macam tu.

fikiran cetek macam ni mmg la nampak luaran je. ko sekolah agama sampai mane weh?

lain kali pk dalam2 dulu. amik contoh macam lagu ultraman tu. ape bengong ko nk ckp dia murtad plak? haih. budak2. tak paham aku. perosak umat.

Anonymous said...

woi suka ati kita orang lak nak suka ke tak nak suka kat orang.

KAU TU MANUSIA PERFECT SANGAT KE?

aku manusia, ada perasaan hasad dengki. at least aku tak berpura-pura / hipokrit.

:) proudddddddddddd....

Sorry wahid, you sucks big time!

Anonymous said...

aku penah dgr ada pndangan alim ulama bhawa bayi yg mati tu maknanya roh tu x snggup pikul tnggungjawab allah kt dunia ni..bukan tnggungjwb dunia, tp tnggungjwb sbg khalifah di dunia..

so ada betul la kata wahid..mungkin ini tnda akhir zaman org yg tahu dikatakan jahil..org jahil berlagak tahu..

Anonymous said...

ada maksud tersirat dgn apa yg wahid ckp tu..
aku ni takla pandai sgt.tp sekali baca pun da bole faham maksud tu..

pepandaila korang cari jln nk minta maaf ngan dia okay.
=)

anyway,aku rasa wahid is better than fara.
fara tu slalu ckp merapu.pastu ckp lelaju n xclear langsung.

agree x guys?

Anonymous said...

AKU AGREE.. AKU LEBEY SUKA WAHID G.. GILE2 DIE NATURAL PE.. BARU LA XBORING MELODI..

Anonymous said...

blog ni mmg bodoh r...
ko tu lan baru dak skolah dah nk tunjuk pandai....