Fuiyoh/Alalalan ! Malaysia: Kisah Lama Keluarga Kami

.

Kami Sudah Berpindah

PERHATIAN!



Buat Duit Dengan Google!Bukan Skim Cepat Kaya!


Klik Disini!
.Dapatkan 1Juta Pelawat Secara Percuma Ke Blog/Web Anda
Click Here for Free Traffic!






28 October 2008

Kisah Lama Keluarga Kami

Tadi lepas makan malam dgn keluarga aku ,aku berborak dgn keluarga aku tentang cerita aku dan adik aku semasa aku kecil.aku tergelak2 dgn cerita ibu bapa aku.

masa aku selamat dilahirkan pada pukul 3.33 petang,nurse cakap kat ayah aku "anak lelaki" ayah aku tersilap dengar ,dia dgr "tak ada kaki" punyalah ayah aku terkejut masa tuh.maklumlah anak pertama la katakan lagipun masa menunggu mak aku melahirkan aku, mestila perasaan ayah aku tak tentu arah.ayah aku kata lepas masuk dalam,tengok aku ada kaki plak.ayah aku bersyukur aku dilahirkan dengan sempurna

Ni cerita adik aku masa kecik plak,masa tuh mak aku tengah gosok baju(masa tuh tak ada mesin baju)aku dgn mak aku kat bilik air. aku suka main air masa aku kecik.tiba2 perut mak aku sakit.time tu umur aku 2 tahun.mak aku cepat2 bawak aku ke tempat kerja ayah aku .mak aku naik bas ke tempat kerja ayah aku(dulu tak ada kereta,motor pun tak ada.kami orang susah).aku boleh bygkan keadaan mak aku masa tuh,mesti penat n seksa gler.da sampai kat tempat kerja ayah aku,ayah aku pula tiada disana.mak aku nak telefon ayah aku pun tak boleh sebab ayah aku tak ada handphone masa tu.lepas tu mak aku blik rumah.ayah aku yang berada di tempat lain tiba2 perasaan dia tak sedap hati.terus pulang ke rumah.sampai di rumah.ayah aku teman mak aku pergi hospital.lepas tuh aku tak tau pe jadi.sbb ayah aku lupe.heh

Cerita ini pulak,semasa ibu bapa aku bapa pergi ke singapura naik train.selepas sampai disana aku demam.mak aku beli ubat ,pastu dalam beberapa minit,aku mcm nak separuh mati.mak aku risau sangat .terus bawak aku pergi clinic.doktor ckp aku ubat tu terlalu kuat bg aku yg masih kecil.heh

banyak cerita sewaktu aku kecil dahulu,cukupla sekadar ini sahaja untuk dikongsi bersama pembaca blog aku.terima kasih
--------------------------------------------------------------------

Jika anda ingin mendapatkan informasi/gosip/isu semasa terbaru anda boleh melanggan secara percuma

Klik disini untuk melanggan

Chat PANAS!

3 comments:

Anonymous said...

gila!!!

Aku said...

cerita yang menarik...
bnyk jugak ko wat masalah..
haha..i m kidding...

Anonymous said...

One day ko tak puas ati ngan parent ko,ko pikir jap,ko cuma ada sorang ayah,sorang mak.One day kalu tetiba ayah/mak ko tiada,ko pasti nyesal sebab tak puas ati ngan diorang sebelum ni.Ko tak tau 'one day' tu bila. Sayangi lah mereka..