Fuiyoh/Alalalan ! Malaysia: Pemandu Taksi

.

Kami Sudah Berpindah

PERHATIAN!



Buat Duit Dengan Google!Bukan Skim Cepat Kaya!


Klik Disini!
.Dapatkan 1Juta Pelawat Secara Percuma Ke Blog/Web Anda
Click Here for Free Traffic!






29 October 2008

Pemandu Taksi

Hari tu,aku nak balik rumah di Jalan XX/XX (alamat dirahsiakan).masa dah nak sampai rumah ada operatr radio taxi menyatakan seorang penumpang sedang menunggu berdekatan dengan area rumah aku,terus driver taxi tuh campak aku kat area XX1 .Aku sakit hati gila dgn sikap pemandu taxi tersebut.Nak repot,tapi malangnya tak dapat lihat number plat taxi tersebut sebab malam.Hampeh,tak silap aku..kalau pemandu taksi yang mengambil penumbang yang call syarikat taksi tersebut ,pemandu taksi akan mendapat rm 2 ringgit caj lebih.Hanya kerana rm2 pemandu taksi sanggup campak aku kat tempat yang tak sepatutnya.

Macam mana nak maju?kalau rakyat kita mcm ni?pentingkan duit daripada segalanya.Ikut yang salah bantah yang benar.pelancong asing lagi lah senang kena dengan pemandu taksi yang tak bertanggujawab.Mengambil kesempatan dengan tidak menggunakan meter,meletakkan harga sesuka hati mereka.

Ini pula berkenaan kes meter kuda tak silap aku.meter yang sekejap sahaja naik.contohnya biasanya anda pergi ke rumah xxx hanya rm5.tapi dgn meter kuda menjadikan rm10.hampeh .Dulu penah sekali aku tanya seorang pemandu taksi berkenaan tentang meter kuda ni,dia ceritakan benda ni memang banyak kawan2 dia buat,gaji harian pun berlipat ganda.last2 kantoi gak.dia tidak suka mencari rezeki haram.aku respect gile dia.biar duit sikit,janji halal.hidup pun aman.tak makan duit haram.

Nasihat aku buat pemandu taksi diluar sana,carilah rezeki yang halal.hormatilah penumpang anda.kawal diri anda.jangan lupa check taxi anda sebelum mula bekerja.hehe

Sekian,
mangsa pemandu taksi tidak bertanggungjawab,
Azlan
--------------------------------------------------------------------

Jika anda ingin mendapatkan informasi/gosip/isu semasa terbaru anda boleh melanggan secara percuma

Klik disini untuk melanggan

Chat PANAS!

2 comments:

Anonymous said...

La.. apa tak telpon aku?? Umah aku kat XX2 je. Dekat kat tempat pembuangan ko tu , HAR!HAR!HAR! hai.. bosan la pagi ni..

Rayzen said...

ak ska gila bc pengalaman ko tu. at least, bleh la bg gambaran yg lain ttg warga indonesia yg selalunya org tgk from negative side. ermm kdang2 sedih gak bila bukan smua malaysian akan buat mcm tu on the same situation, even utk oku n warga tua pun kdang2 malaysian uat x kisah. well, pengalaman ko sedikit-sebanyak dpt mengubah pendapat org ttg erti manusia; yg bukan diukur melalui latar belakang tetapi lebih kepada melalui pengalaman. ermm... nk amik spm yer. wish all the best to you =) !