Fuiyoh/Alalalan ! Malaysia: Pahit Manis Perjalan Aku Dalam Dunia Perblogian.

.

Kami Sudah Berpindah

PERHATIAN!



Buat Duit Dengan Google!Bukan Skim Cepat Kaya!


Klik Disini!
.Dapatkan 1Juta Pelawat Secara Percuma Ke Blog/Web Anda
Click Here for Free Traffic!






06 November 2008

Pahit Manis Perjalan Aku Dalam Dunia Perblogian.

Aku rindu si fuiyoh aku yang lama,rasanya ingin terbitkan kembali fuiyoh aku tu dulu,mcm2 komen aku dapat dari blog fuiyoh aku.ada yang suka ada yang tak.

kalau kau orang ikuti perkembangan blog aku ni dari awal mesti tahu 'isu panas' yang pernah menimpa blog aku suatu masa dahulu.ingat lagi tak aku pernah tersalah ,aku terpos pasal ayat yang berkaitan dgn perkauman.tapi setelah aku sedar,aku meminta maaf di semua pembaca blog aku dengan cara pos entri di blog aku.aku bukan nak ungkit balik cerita lama,cuma aku nak ingatkan aku sendiri yang aku tak akan membuat kesalahan macam tuh lagi.

isu artis?
Aku tak tau na pos lagi ke tak pasal dunia artis kita,sebab kebanyakannya gambar mereka kebanyakannya tidak menutup aurat,dan aku ni malas nak edit jadikan gambar censored,jadi aku pos je la.patutkan aku pos?dosakan walaupun aku tidak mengutuk walaupun aku hanya pos gambar artis tersebut?bagaimanakah cara untuk aku menyebarkan berita artis tanpa memberikan aku dosa?

kau orang sedar tak?
Sejak kebelakangan ni aku kerap pos entri pasal kehidupan aku.mesti peminat setia blog aku sudah mulai bosan kan?kau orang tak dapat apa yang kau orang nak baca,malah terpaksa baca kisah aku,aku bukan apa.aku online pakai phone sahaja sekarang.ketiadaan internet di rumah menyebabkan aku jarang update pasal artis kita.lagipun sekarang aku nak menduduki spm.lepas spm mak aku nak pasang internet balik.baru hidup kembali blog aku.

Aku mungkin akan gunakan fuiyoh.blogspot.com kerana aku rasa alalalan.com tidak sesuai dgn blog aku ni.ada cadangan domain name baru?komen diperlukan.

doakan aku akan kejayaan aku .amin

salam,
azlan
--------------------------------------------------------------------

Jika anda ingin mendapatkan informasi/gosip/isu semasa terbaru anda boleh melanggan secara percuma

Klik disini untuk melanggan

Chat PANAS!

5 comments:

Anonymous said...

NGARUTLAH KO NI LAN...TAKDE KENE-MENGENANYA NAMA BLOG KO TU DITUKAR2..KALAU ORG SEARCH FUIYOH.BLOGSPOT PUN STILL MASUK KAT BLOG ALALALAN GAK..

PASAL ARTIS T'PULANGLAH KAT KO NAK MASUKKAN KE TAK.CUMA YG ORG MELUAT GAMBAR2 YG DAH LAMA GLER KO DOK POST SEMULA, ORG TU PUN DAH INSAF AGAKNYE DAH...NAK CTER PSL ARTIS BAGILAH STORY YG BARU..TAKDELAH ORG MELUAT.

WAT MASA SKRG KO TAKYAHLAH NAK PENING KEPALA XDE ORG MASUK BLOG KO KE APA..ADA REZKI ADALAH TU...BAIK KO BACA BUKU UTK SPM NANTI...KO INGAT PEMBACA2 BLOG NI BOLEH TOLONG KO JWB SOALAN KE MASA EXAM NANTI? BAGUS TINDAKAN MAK KO PUTUSKAN LINE INTERNET SAMAPAI ABIS SPM TU...PRIHATIN...

SO...ANYWAY GOOD LUCK TO YOU...JGN MENYESAL DIKEMUDIAN ARI UDAHLAH..

redsosej said...

lan..
good luck for spm bro...
aku pon ada tertanye gak..pesal lately bdk ni asik bg kisah hidup dier...rupenyer x sempat nak update..so aku tggu ko update yg best2 after spm!

Anonymous said...

dude,

take my words

"NAME DOES NOT DEFINE THE PERSON, BUT THE PERSON DEFINES THE NAME"

as long ko buat blog ney untuk diri ko, oranG lain xhal, ko kene tahu, dunia internet is for "PORNs & COMPLAINING." kalo ade orang mencaci ko, kenape ko perlu goyah? itu hak ko bersuara asalkan ko xbercanggah dengan kepercayaan ko dan mendiskriminasi kaum lain sudah la. pasal artis2 buat hal, itu hak ko, bagi aku la, setiap perbuatan liar artis2 tue, ko letak sebagai ikhtibar, supaya artis & peminat dia sedar. artis dia tue penipu (kalau betul la) and hipokrit. asalkan ko xkomen over sangat cukup lah. kadang2 kalo kite gune care baik pun xnak dengar, cara2 mcm ko ney la yang kene penangan tepat!

pasal life ko, ala ko budak lagi, bukan sume budak baya ko ade pemikiran cam ko, jadik itu hak ko la nak "pouring" yourself out dalam blog ko sendri, kalo ko rase xsesuai membebel pasal idup ko dalam blog ney, buat la blog lain berkaitan pasal idup ko. blog ney sebagai target ko untuk bincangkan "isu dunia melayu dan global,dunia hiburan, etc secara terbuka".

the rest is history. belajar bersungguh2!

cupcakes said...

ko fokus dlu spm. lepas da habis, ko pasang internet & back active in blogging. aku rs ko patut tuka balik ke nama fuiyoh tu sbb lagi catchy ^^

Anonymous said...

gud luck for ur spm....
aku tunggu kau aktif balik k...
im ur followers....so dun stop ur writing..